top of page
image00048.jpg

Lichaamslift en -contouring

Lichaamslift en -contouring

Een armlift, ook wel brachioplastie genoemd, verwijdert overtollige hangende huid van de onderarm en hervormt het

Lichaamslift- en lichaamscontouringoperaties zijn twee verschillende procedures die worden uitgevoerd om overtollige huidverslapping en vet te verwijderen als gevolg van veroudering, dramatisch gewichtsverlies of gewichtsverlieschirurgie.

Wat is een lichaamslift?

Lichaamsliftchirurgie verbetert de vorm en spanning van het onderliggende weefsel dat huid en vet ondersteunt. Overmatige slappe huid en vet worden verwijderd en de procedure kan een bobbelig, onregelmatig huidoppervlak verbeteren en voor een gladder oppervlak zorgen. Een lichaamsliftoperatie kan het gebied van de buik, billen en dijen omvatten en meestal zijn er incisies nodig. In sommige gevallen is alleen liposuctie voldoende om lichaamscontouring te maken, maar als de huidelasticiteit van uw lichaam niet zo sterk is, is een lichaamslift met liposuctie vereist.

Wat is lichaamscontouring?

Lichaamscontouringschirurgie na groot gewichtsverlies, inclusief een verandering van levensstijl of gewichtsverlieschirurgie, verbetert de vorm en de spanning van uw onderliggende weefsel dat vet en huid ondersteunt en verwijdert overtollig verslapt vet en overtollige verslapte huid. Soms wordt het post-bariatrische cosmetische chirurgie genoemd; een totale lichaamscontouring kan u een beter geproportioneerd uiterlijk geven met gladdere contouren. Totale lichaamscontouring kan een armlift, borstlift, facelift, opheffing van de buikstreek, billen, dijen en in sommige gevallen ook volledige abdominoplastie omvatten, ook wel buikwandcorrectie genoemd.


De meeste gevallen van totale lichaamscontouring zijn unieke procedures en moeten worden ontworpen door een plastisch chirurg, waarbij zeer zorgvuldig wordt gekeken naar de veiligheid en gezondheidstoestand van de patiënt.

Wat kan een armlift doen?

De gladdere, strakkere contouren die het gevolg zijn van een armliftoperatie zijn vrijwel onmiddellijk na uw procedure zichtbaar. De eerste resultaten worden vertroebeld door zwelling en blauwe plekken, en er blijft een litteken achter op de plaats waar de incisie werd gemaakt. De resultaten van een armlift zijn langdurig, indien u een stabiel gewicht en een algemene goede gezondheid behoudt. Het natuurlijke verouderingsproces zet zich verder en de huid aan uw armen zal een deel van zijn stevigheid verliezen. Toch zal het grootste deel van het initiële resultaat van de operatie permanent zijn.


Veel patiënten die een armlift ondergaan, kunnen ook andere procedures voor lichaamscontouring overwegen, zoals buikwandcorrectie, dijlift of lichaamslift. Ook wordt liposuctie meestal uitgevoerd voor of tijdens een armliftoperatie.

Image by philippe spitalier

Herstel

Het herstel van lichaamslift- en lichaamscontouringsoperaties hangt af van de leeftijd van de patiënt, de gezondheidstoestand en ook het totaal aantal toegepaste procedures. Meestal
vereisen deze operaties twee nachten in het ziekenhuis en tien dagen voor postoperatief herstel na ontslag uit het ziekenhuis. Alle noodzakelijke postoperatieve instructies zullen aan
u worden gegeven door uw plastisch chirurg.

GRATIS CONSULT EN OFFERTE

ZONDER VERPLICHTINGEN 

bottom of page