top of page
image00048.jpg

Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie, ook wel abdominoplastie genoemd, verwijdert overtollig vet en huid en herstelt in de meeste gevallen verzwakte of gescheiden spieren waardoor een buikprofiel ontstaat dat gladder en steviger is.

Wat is buikwandcorrectie?

Veel vrouwen over de hele wereld proberen om te gaan met overtollige of overgebleven huid, vetophopingen of striae na zwangerschap of gewichtsverlies. Tegenwoordig is de meest gebruikelijke manier om die vetophopingen te verwijderen, het gebied een nieuwe vorm te geven en een slanker, gladder en strakker buikgebied te creëren, een buikwandcorrectie of abdominoplastie. Buikwandcorrecties worden vaak uitgevoerd met liposuctie om de lichaamscontouren te verbeteren en kunnen natuurlijk alleen worden uitgevoerd op uw verzoek.

How wordt een armlift uitgevoerd?

Een armliftoperatie wordt uitgevoerd onder algemene verdoving, duurt over het algemeen één tot twee uur, wat langer kan zijn vanwege eventuele aanvullende operaties zoals liposuctie.


Om de operatie uit te voeren, maakt onze plastisch chirurg incisies aan de binnen- of achterkant van uw arm. Incisies kunnen zich uitstrekken van de onderarm tot net boven de elleboog, afhankelijk van de hoeveelheid overtollige huid. Sommige mensen die na een bariatrische operatie aanzienlijk zijn afgevallen, hebben mogelijk meer huidoverschot en hebben een incisie nodig die vanaf de elleboog, langs de oksel en op de zijkant van de borstkas loopt.


Voordat de incisie wordt gemaakt, kan uw plastisch chirurg liposuctie gebruiken om overtollig vet te verwijderen. Overtollige huid wordt vervolgens verwijderd, strakgetrokken en op zijn plaats gehecht met diepe hechtingen die absorbeerbaar zijn. Uw chirurg kan ook hechtingen in de huid gebruiken die binnen één tot twee weken na de operatie moeten worden verwijderd.

Hoe wordt een buikwandcorrectie uitgevoerd?

Een buikwandcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder algemene verdoving. Er wordt een horizontale incisie gemaakt net boven de schaamhaargrens. De lengte van deze incisie in de onderbuik wordt bepaald door de hoeveelheid overtollige huid.


De huid wordt vervolgens in de richting van de ribbenkast opengesneden, de spier wordt aangespannen, de navel wordt opnieuw gepositioneerd en overtollige huid wordt verwijderd. Onze plastisch chirurg kan ook aanbevelen om liposuctie te combineren met uw buikwandcorrectie voor het beste resultaat.


Het is belangrijk dat uw chirurgische wonden niet blootgesteld worden aan extreme kracht, zwelling, wrijving of beweging tijdens de genezing. Uw plastisch chirurg zal u specifieke instructies geven over hoe u voor uzelf kan zorgen.


Bekijk onze aanbevolen operatie "Abdominoplastie met VASER-liposuctie".

Image by philippe spitalier

Wat kan een buikwandcorrectie doen?

Uw buikwandcorrectie zal resulteren in een vlakkere, stevigere buikcontour die meer in verhouding is met uw lichaamstype en gewicht. Binnen een week of twee zou u zich overtuigd

en vol vertrouwen moeten voelen in uw nieuwe slankere profiel. Soms duurt het enkele weken of een paar maanden om het eindresultaat te zien.


Weet dat de resultaten van een buikwandcorrectie technisch permanent zijn, maar elke significante verandering in uw gewicht, zoals dramatisch gewichtsverlies of een toekomstige
zwangerschap, zal een negatief effect hebben op de resultaten van uw operatie en de resultaten ervan. Houd er ook rekening mee dat buikwandcorrectie geen alternatief is voor afvallen of sporten.

Komt u in aanmerking?

Een buikwandcorrectie is een heel persoonlijke ingreep die u voor uzelf moet doen en niet om iemand anders te plezieren of om in één of ander ideaalbeeld te passen. Als u lichamelijk gezond en stabiel bent, als u realistische verwachtingen hebt en als u last hebt van hoe uw buik eruitziet, dan is een buikwandcorrectie wellicht iets voor u.

Wat vindt u van uw buikstreek?

Als u een of meer van de volgende gevoelens of aandoeningen hebt, komt u in aanmerking voor een buikwandcorrectie:


*U hebt een of meer zwangerschappen gehad en u voelt

zich niet goed over de slappe aanblik van uw huid
*U bent aanzienlijk afgevallen, maar er zijn nog steeds

gebieden met overtollig vet
*U wilt uw buik met verzwakte en gescheiden spieren verstevigen.

Wie beslist over de details van uw operatie?

U en uw arts zullen alle details van uw operatie bespreken en samen beslissen. U kunt uw klachten en zorgen over het uiterlijk van uw buik direct met uw arts delen en ook uw arts zal zijn of haar objectieve ideeën over uw buikwandcorrectie delen. Misschien zal uw arts uliposuctie aanbieden samen met een buikwandcorrectie. Dit is dus een interactief proces
waarbij uw geluk en gezondheid voorop staan.

Hoe zit het met het herstel van uw operatie?

Tijdens het herstel van uw buikwandcorrectie kunnen verbanden of zwachtels op uw incisies worden aangebracht, en u kunt worden gewikkeld in een elastisch verband of een
compressiekledingstuk om zwelling te minimaliseren en uw buik te ondersteunen terwijl deze geneest na de operatie.

U mag het ziekenhuis na een paar uur verlaten, maar over het algemeen raden we u aan een nacht te blijven. Onze arts zal u alle instructies geven die u moet volgen na uw ontslag uit het ziekenhuis. Tijdens het vervolgtraject zal de arts minimaal twee consulten doen voordat u terugkeert naar uw land. Houd er rekening mee dat er littekens kunnen achterblijven na uw buikwandcorrectie. Onze plastisch chirurgen zullen ervoor zorgen dat de littekens worden verborgen door zwemkleding en kleding. Littekens vervagen binnen een jaar.

Image by Dainis Graveris

GRATIS CONSULT EN OFFERTE

ZONDER VERPLICHTINGEN 

bottom of page