top of page
image00048.jpg

Neuscorrectie

Neuscorrectie

Neuscorrectie, ook wel rhinoplastie genoemd, verbetert het uiterlijk en de verhoudingen van uw neus of lost ademhalingsproblemen op.

Wat is neuscorrectie?

Uw neus is het middelpunt van uw gezicht en als u niet tevreden bent met het uiterlijk en de verhouding van uw neus tot uw gezicht, zal u daar veel last van hebben. Een neuscorrectie of rhinoplastie verbetert het uiterlijk en de verhoudingen van uw neus en vergroot uw zelfvertrouwen.


Een neuscorrectie wordt ook uitgevoerd om de luchtstroom en ademhaling te verbeteren
door de nasale structuur van uw neus aan te passen.

Hoe wordt een neuscorrectie uitgevoerd?

Een neuscorrectie wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en duurt meestal twee uur. Het wordt uitgevoerd met behulp van een gesloten procedure waarbij incisies in de neus worden verborgen of een open procedure waarbij een incisie wordt gemaakt over de columella, de smalle strook weefsel die de neusgaten scheidt. De huid die de neusbeenderen en het kraakbeen bedekt, wordt door deze incisies omhoog gebracht en geeft toegang tot de structuur van uw neus.

 

Als het septum van uw neus afwijkend is, kan het worden rechtgetrokken en kunnen de uitsteeksels in de neus worden verkleind om de ademhaling te verbeteren. Zodra de onderliggende structuur van de neus in de gewenste vorm is gebracht, worden de neushuid en het neusweefsel opnieuw gepositioneerd en worden de incisies gesloten.

Wat kan een neuscorrectie doen?

Een neuscorrectie kan uw uiterlijk veranderen. Het zal uw zelfvertrouwen vergroten door de grootte en het uiterlijk van uw neus te veranderen, waardoor u een meer evenwichtig uiterlijk krijgt. Voor mannen die ademhalingsproblemen hebben vanwege hun
neusstructuur, zullen ze zeker baat hebben bij een neuscorrectie en na enige tijd zullen ze het gevoel krijgen dat ze voor het eerst in hun leven ademen.

Image by philippe spitalier

Komt u in aanmerking?

Een neuscorrectie is een erg persoonlijke ingreep, waarbij de beste resultaten worden bereikt door een grondig overleg met uw cosmetisch chirurg. Als u niet tevreden bent met
de grootte van uw neus en de verhouding van uw neus tot uw gezicht, als u problemen hebt met ademhalen en met slaapkwaliteit als gevolg van dit probleem, als u een gezond persoon bent, als uw gezichtsgroei volledig is, als u een positieve kijk hebt en realistische verwachtingen hebt, kan een neuscorrectie geschikt voor u zijn.

Wat vindt u van uw neus?

Als u een of meer van de volgende gevoelens of aandoeningen hebt, komt u in aanmerking voor een neuscorrectie:


*U bent niet tevreden met de grootte, vorm of het uiterlijk

van uw neus


*U wilt een meer evenwichtige uitstraling van uw neus


*U wilt uw zelfvertrouwen vergroten door uw profiel

te verbeteren


*U hebt ademhalingsproblemen en het verlaagt uw kwaliteit

van leven

Wie beslist over de details van uw operatie?

U en uw arts zullen alle details van uw operatie bespreken en samen beslissen. U kunt uw klachten en zorgen over het uiterlijk van uw neus direct met uw arts delen en ook uw arts
zal zijn of haar objectieve ideeën over uw neuscorrectie delen. Dit is dus een interactief proces waarbij uw geluk en gezondheid voorop staan.

Hoe zit het met het herstel van uw operatie?

Tijdens het herstel van uw neuscorrectie wordt waarschijnlijk een spalk en/of pakking in uw neus geplaatst en een spalk of verband aan de buitenkant om de nieuwe structuren tijdens
de eerste genezing te ondersteunen en te beschermen.


Hoewel de aanvankelijke zwelling binnen een paar weken afneemt, kan het tot een jaar duren voordat uw nieuwe neuscontour volledig is verfijnd. Gedurende deze tijd kunt u
geleidelijke veranderingen in het uiterlijk van uw neus opmerken naarmate deze verfijnt tot een meer permanent resultaat.

Image by Dainis Graveris

GRATIS CONSULT EN OFFERTE

ZONDER VERPLICHTINGEN 

bottom of page