top of page

Halslift

Een halslift, ook wel lagere rhytidectomie genoemd, verbetert zichtbare tekenen van veroudering in de kaaklijn en nek.

Wat is een halslift?

U voelt u jong van binnen, maar u bent niet tevreden met zichtbare tekenen van veroudering en u wilt dat uw fysieke uiterlijk uw gevoelens weerspiegelt. Er zijn veel behandelingen in plastische chirurgie om die symptomen te verminderen en een halslift is
een van de meest populaire manieren die beschikbaar zijn. Een halslift geeft een gladder en strakker uiterlijk aan de huid onder de kin en het halsgebied die zijn elasticiteit heeft verloren door losse huid langs de kaaklijn en in de nek te verwijderen.
Verjongingsprocedures die kunnen worden uitgevoerd in combinatie met een faceliftoperatie om een jonger uiterlijk te krijgen.

How wordt een halslift uitgevoerd?

Afhankelijk van uw verzoek en uiteraard in overleg met uw plastisch chirurg, kunt u kiezen voor een traditionele halslift of een beperkte halsliftchirurgie.

*Traditionele halslift

Een incisie kan worden gemaakt achter het oor of als alternatief voor en achter het oor, vergelijkbaar met een faceliftincisie. Bij deze techniek wordt overtollig nekvel verwijderd via de incisie achter het oor. Een traditionele halsliftoperatie wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en duurt meestal twee tot drie uur.

*Beperkte halslift

Bij een halslift met beperkte incisie worden er mogelijk alleen incisies rond het oor gemaakt. Hoewel de incisies korter zijn, kunnen de resultaten beperkter zijn.

Wat kan een halslift doen?

Resultaten van een halsliftoperatie zijn vrijwel direct zichtbaar. Uw definitieve resultaten kunnen enkele maanden duren voordat alle subtiele zwellingen zijn verdwenen. Levenslange bescherming tegen de zon en een gezonde levensstijl zullen de resultaten van uw verjongde, meer jeugdige uitstraling langdurig helpen. Resultaten kunnen u een jeugdiger en uitgeruster uiterlijk geven en ze zullen ook uw zelfvertrouwen vergroten.

Image by philippe spitalier

Komt u in aanmerking?

Als u het gevoel hebt dat uw nek verouderd is en u er ouder uitziet, kan een halsliftoperatie geschikt zijn voor u. Door overtollige huid langs de kaaklijn en in de nek te verwijderen,
verliest uw nek zichtbare tekenen van veroudering.

Wat vindt u van uw hals?

Als u een of meer van de volgende gevoelens of aandoeningen hebt, komt u in aanmerking voor een halsliftoperatie:


*U hebt overtollige huid onder de kin en uw hals heeft

elasticiteit verloren


*U bent aanzienlijk afgevallen


*U wilt er jonger en aantrekkelijker uitzien

Wie beslist over de details van uw operatie?

U en uw arts zullen alle details van uw operatie bespreken en samen beslissen. U kunt uw klachten en zorgen over het uiterlijk van uw hals direct met uw arts delen en ook uw arts zal zijn of haar objectieve ideeën over uw halsliftoperatie delen. Dit is dus een interactief proces
waarbij uw geluk en gezondheid voorop staan.

Hoe zit het met het herstel van uw operatie?

Herstel van een halslift kost tijd en het is belangrijk dat u geduldig bent met het proces. De meeste mensen kunnen binnen zeven tot veertien dagen weer aan het werk. Uw plastisch chirurg kan u ook aanraden een medisch compressieverband te dragen om postoperatieve
zwelling te verminderen. Dit wordt meestal dag en nacht gedragen gedurende minimaal vijf tot zeven dagen en vervolgens alleen  's nachts voor een langere periode.

Image by Dainis Graveris

GRATIS CONSULT EN OFFERTE

ZONDER VERPLICHTINGEN 

bottom of page