top of page
image00048.jpg

Vetvermindering en vetoverdracht

Vetvermindering en vetoverdracht

Vetvermindering maakt gebruik van liposuctie om specifieke delen van het lichaam af te slanken en opnieuw vorm te geven door overtollige vetophopingen te verwijderen, uw lichaamscontouren en -verhoudingen te verbeteren en uw zelfbeeld te verbeteren. Vetoverdracht, ook wel vettransplantatie of vetinjecties genoemd, is een procedure waarbij iemands eigen vet wordt gebruikt om onregelmatigheden en groeven in het lichaam op te vullen.

Wat is liposuctie?

Tegenwoordig doen veel mensen aan lichaamsbeweging en volgen veel mensen een dieet om af te slanken en vetgebieden in hun lichaam te verwijderen, maar soms blijft er overtollig vet achter, ongeacht hoeveel u aan lichaamsbeweging doet of hoe goed u een dieet volgt. Zelfs als die gebieden die slanker zijn geworden, opnieuw moeten worden gevormd na vetverlies.


Liposuctiechirurgie, ook wel vetverwijderingschirurgie genoemd, verwijdert die gebieden met overtollig vet om de contouren en verhoudingen van uw lichaam te verbeteren en verbetert uw uiterlijk met slankere en hervormde lichaamsdelen. Vergeet niet dat liposuctie geen behandeling is voor zwaarlijvigheid of dat het geen hulpmiddel is om snel gewicht te verliezen.

Hoe wordt liposuctie uitgevoerd?

Liposuctie of vetverwijderingschirurgie wordt uitgevoerd onder algemene verdoving of onder plaatselijke verdoving met sedatie en wordt vaak in dagbehandeling behandeld, wat betekent dat u niet een nacht in het ziekenhuis hoeft te blijven.


De procedure duurt meestal tussen de één en twee uur, afhankelijk van het gebied dat wordt behandeld en hoeveel vet wordt verwijderd. Uw chirurg maakt een kleine incisie in het te behandelen gebied voordat hij een dunne plastic buis, een canule genaamd, inbrengt. Het andere uiteinde van deze canule is bevestigd aan een krachtig vacuümapparaat dat het vet snel en efficiënt verwijdert.

Welke lichaamsdelen komen in aanmerking voor vetoverdracht?

Bepaalde lichaamsdelen zijn geschikt voor vetoverdracht:


*Gezicht (rimpels, plooien, jukbeenderen, wangen en kin)


*Billen

Image by philippe spitalier

Wat kan liposuctie doen?

Liposuctiechirurgie kan plaatselijke vetophopingen op armen, dijen, heupen en billen, buik, knieën, borst, wangen, kin en nek, kuiten en enkels verminderen. Liposuctie kan ook worden uitgevoerd bij andere plastische ingrepen zoals facelift, borstverkleining of buikwandcorrectie.

 

*Vergroot uw zelfvertrouwen

 

*Motiveert tot een gezondere levensstijl

 

*Doet u beter voelen in uw lichaamsverhouding

Komt u in aanmerking voor liposuctie?

Als u last hebt van overtollige vetophopingen – die zich overal op uw lichaam bevinden – die niet reageren op dieet of lichaamsbeweging, als u een gemiddeld of iets bovengemiddeld gewicht hebt, als u in goede gezondheid verkeert en een positieve kijk hebt op lichaamscontouring, dan is liposuctie misschien iets voor u.

 

Vergeet niet dat liposuctie geen effectieve behandeling is voor patiënten met cellulitis (de huid met kuiltjes die meestal op de dijen, heupen en billen verschijnt) of een losse, slappe huid.

Wat vindt u van uw lichaam?

Als u een of meer van de volgende gevoelens of aandoeningen hebt, komt u in aanmerking voor liposuctie:


*U hebt vetgebieden die niet reageren op een dieet of lichaamsbeweging, ongeacht hoe goed u uw best doet


*U bent niet tevreden met uw lichaamsverhouding, vooral met uw heupen of buik

Wie beslist over de details van uw operatie?

U en uw arts zullen alle details van uw operatie bespreken en samen beslissen. U kunt met uw arts beslissen op welke gebieden u vet wilt verminderen, u kunt uw wensen over hoe uw lichaam er moet uitzien direct met uw arts delen en ook uw arts zal zijn of haar objectieve ideeën over uw liposuctie delen. Dit is dus een interactief proces waarbij uw geluk en
gezondheid voorop staan.

Hoe zit het met het herstel van uw operatie?

U mag het ziekenhuis na een paar uur verlaten, maar over het algemeen raden we u aan een nacht te blijven. Onze arts zal u alle instructies geven die u moet volgen na uw ontslag uit het ziekenhuis. Tijdens het vervolgtraject zal de arts minimaal twee consulten doen voordat u terugkeert naar uw land.

Image by Dainis Graveris

GRATIS CONSULT EN OFFERTE

ZONDER VERPLICHTINGEN 

bottom of page