top of page

Facelift

Een facelift, ook wel rhytidectomie genoemd, verbetert de zichtbare tekenen van veroudering in het gezicht en de hals.

Wat is een facelift?

Naarmate u ouder wordt, verliezen de huid en zachte weefsels van uw gezicht hun elasticiteit en begint de zwaartekracht zijn ongewenste effecten te vertonen. Diepe lijntjes onder het onderste ooglid (de traangoot) en tussen neus en mond (nasolabiale plooi) en een slappe huid kunnen een vermoeid, ouder uiterlijk geven. Faceliftchirurgie, een van de meest voorkomende cosmetische ingrepen, verwijdert of vermindert uw huid die zijn natuurlijke elasticiteit heeft verloren, maakt uw huid gladder, vermindert lijntjes en rimpels en verjongt uw uiterlijk.


Verjongingsprocedures die doorgaans worden uitgevoerd bij een faceliftoperatie zijn wenkbrauwlift en ooglidcorrectie.

Hoe wordt een facelift uitgevoerd?

Er zijn veel soorten facelifts die kunnen worden uitgevoerd op basis van uw huid-, gezichts- en halsstructuur of uw verzoek. Het type operatie wordt door u en uw cosmetisch chirurg besproken en bepaald. Hier zullen we informatie geven over twee van hen: de traditionele en de endoscopische facelift.

*Traditionele facelift

De traditionele (lagere) facelift corrigeert het middengezicht, de wangen en de nek, waardoor overtollige huid kan worden verwijderd. De traditionele benadering wordt uitgevoerd door een incisie te maken die voor en achter het oor loopt. Zowel de huid als het onderliggende weefsel wordt strakker en overtollige huid en vet van het ondergezicht en de nek worden verwijderd. Traditionele faceliftchirurgie duurt ongeveer vier uur en enkele weken voor herstel.

*Endoscopische facelift

Onze chirurg maakt een aantal zeer kleine incisies in de huid van uw gezicht. Vervolgens plaatst onze chirurg een endoscopische camera onder de huid en wordt het live beeld weergegeven op een monitor, zodat de chirurg kan zien welke spieren hij of zij moet aanspannen en hoeveel overtollig vet hij of zij moet verwijderen. Een endoscopische facelift wordt vaak gebruikt voor wenkbrauwliften en bovenste facelifts en biedt een korte hersteltijd en zal resulteren in minder littekens.

Image by philippe spitalier

Wat kan een facelift doen?

De resultaten van uw facelift zullen langdurig zijn, maar het kan enkele maanden duren voordat de zwelling volledig is verdwenen en tot zes maanden voordat de incisielijnen
genezen zijn. U kunt helpen uw verjongde, jeugdigere uitstraling te behouden door levenslange bescherming tegen de zon en een gezonde levensstijl. Vervolgconsulten met uw
cosmetisch chirurg zullen u helpen het resultaat van uw facelift te garanderen.

Komt u in aanmerking?

Als tekenen van veroudering in uw gezicht ervoor zorgen dat u er vermoeid of verdrietig uitziet, is een facelift wellicht iets voor u. Door huidoverschot in de hals te corrigeren, kan een facelift zichtbare tekenen van veroudering in het gezicht en de hals verbeteren.

Wat vindt u van uw gezicht?

Als u een of meer van de volgende gevoelens of aandoeningen hebt, komt u in aanmerking voor een faceliftoperatie:


*U hebt verzakkingen in het midden van het gezicht, diepe plooien onder de onderste oogleden als gevolg van veroudering


*U voelt dat lijnen in uw gezicht u een droevige of agressieve blik geven


*U hebt het gevoel dat uw gezicht niet bij uw lichaam past


*U wilt er jeugdiger en aantrekkelijker uitzien

Wie beslist over de details van uw operatie?

U en uw arts zullen alle details van uw operatie bespreken en samen beslissen. U kunt uw klachten en zorgen over het uiterlijk van uw gezicht direct met uw arts delen en ook uw arts zal zijn of haar objectieve ideeën over uw faceliftoperatie delen. Dit is dus een interactief proces waarbij uw geluk en gezondheid voorop staan.

Hoe zit het met het herstel van uw operatie?

Herstel van elk van de verschillende soorten faceliftoperaties zal variëren. De meeste patiënten kunnen na 14 dagen terugkeren naar hun normale leven, nadat hun hechtingen
binnen 2 weken na de procedure zijn verwijderd. Het is normaal dat u wat kneuzingen en zwellingen van het gezicht en de hals krijgt, maar u kunt er zeker van zijn dat beide
symptomen zeer snel zullen verdwijnen als u het postoperatieve zorgprogramma van uw chirurg volgt. 

Image by Dainis Graveris

GRATIS CONSULT EN OFFERTE

ZONDER VERPLICHTINGEN 

bottom of page