top of page

Kosten en vergoedingen

Aan zorg zijn kosten verbonden. Iedereen in Nederland is verplicht hiervoor een zorgverzekering af te sluiten. De zorgkosten brengt de kliniek vaak direct in rekening bij uw zorgverzekeraar. Zo wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering of uw aanvullende pakket. Wie 18 jaar of ouder is, heeft een eigen risico. Dat betekent dat u elk jaar de eerste 385 (bedrag 2022) zorgkosten binnen de basisverzekering, zelf moet betalen.

 

Komt u binnenkort naar Clinique Ouché? Om uw zorgkosten vergoed te krijgen, is het belangrijk om eerst te controleren of Clinique Ouché een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Kijk ook in uw polisvoorwaarden of de kosten van uw behandeling worden vergoed. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

(Deels) ver-goe-de zorg

Zorg met een medische indicatie valt binnen de zorgverzekering. Dit wordt dan ook vergoed of deels vergoed. Wel zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden.


Zorg met een medische indicatie is in het kort: zorg die nodig is om uw lichaam te herstellen. Daarom wordt dit vaak door uw zorgverzekering betaald. Voor uw eerste afspraak bij ons heeft u een verwijsbrief nodig van de huisarts. Sommige behandelingen of onderzoeken vallen niet onder de basisverzekering. Dan heeft u een aanvullende verzekering nodig.

Eigen risico

Daarnaast vallen elk jaar de eerste 385 euro aan zorgkosten binnen uw eigen risico. Dit betekent dat u dit zelf moet betalen.

Niet ver-goe-de zorg

In sommige gevallen moet u uw zorg zelf betalen, ook als u een zorgverzekering heeft afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan cosmetische behandelingen bij plastische chirurgie of dermatologie.


Ook als u een zorgverzekering heeft afgesloten, kan het zijn dat niet alle zorg vergoed wordt. Zorg zonder medische noodzaak wordt bijvoorbeeld niet vergoed uit de basisverzekering. Deze zorg betaalt u dus zelf. Specialismen waarbij een aantal (cosmetische) behandelingen niet wordt vergoed zijn plastische chirurgie of dermatologie.

Wegblijftarief

Helaas komt het vaak voor dat patiënten niet naar een afspraak in de kliniek komen of de afspraak niet op tijd afzeggen. Hierdoor kan de arts of zorgverlener deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt die dit nodig heeft, en loopt de wachttijd op. Daarom brengt Clinique Ouché hier kosten voor in rekening.

Zeg uw afspraak minimaal 24 uur van tevoren af

Als u te laat of niet afzegt, betaalt u als patiënt 50 euro wegblijftarief. Ook wel no-show-tarief genoemd. Dit is volgens het beleid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Kunt u niet naar uw afspraak komen? Dan moet u dit minimaal 24 uur van tevoren melden bij de afdeling waar u wordt verwacht. Om u te herinneren aan uw afspraak, ontvangt u meestal 1 werkdag van tevoren een SMS.

GRATIS CONSULT EN OFFERTE

ZONDER VERPLICHTINGEN 

bottom of page